maanantai 7. marraskuuta 2011

The Harjoittelukauden aloitus

Maanantaipäivä, miten täydellisen kliseinen hetki aloittaa elämä puhtaalta pöydältä. Varsinkin kun sama kaava toistuu melkein joka viikko! Nyt uudet tuulet puhaltavat ehkä vähän tosikkomaisemmalla otteella kuin aiemmin ;)
Olen yrittänyt löytää netistä hyviä juoksuohjelmia, mutta vielä en ole löytänyt sopivaa. Onneksi aikaa maratoniin on vielä 7 kuukautta eikä huimia aikatavoitteita ole asetettu, joten tässä kohtaa tärkeintä lienee se, että lenkkarit puetaan jalkaan tarpeeksi usein ja lenkit ovat monipuolisia. Itse ajattelin juosta kolme tai neljä lenkkiä viikossa sisältäen peruslenkkejä, pitkiksiä ja jonkin verran vauhtilenkkejä. Pitäisi varmaan kiinnittää aiempaa enemmän huomiota myös lihaskuntoon, erityisesti keskivartalon tukilihaksiin. Onneksi työpaikalla on hyvä kuntosali, samoin vuoden loppuun löytyy kortti kuntokeskukseen jossa voisi käydä useammin esimerkiksi kahvakuulailemassa.
Juoksulenkkien vauhdin, pituuksien ja keston tarkentamisen apuvälineeksi moni suosittelee sykemittaria. Itse olen sykemittarini hukannut, joten jollei se jostain laatikonpohjalta löydy niin pärjään hyvin ilmankin. Muutenkin uskon, että juoksemisessa juoksun aikainen ja jälkeinen olo kuvaa kuntoa ja sopivaa vauhtia paremmin kuin numerot. Tekniseksi apuvälineeksi minulle riittää Nike + iPod –juoksusetti, joka antaa musiikin kuuntelemisen lomassa tiedot juostusta matkasta, ajasta ja keskinopeudesta.
Musiikkisoittimen ja juoksusuunnitelman lisäksi motivaattorina toimii maailman huipuimmat lenkkeilykaverit sekä toivon mukaan myös tämä blogi. Niin ja juuri tulostamani vahvistus Tukholman maratonille osallistumisesta!
Illalla lähden veljen kanssa juoksulenkille. Toivottavasti lenkkikaverin polvivaivat kestävät hyvän pituisen lenkin tänään. Kymppi olisi kiva aloitus viikolle, saa nähdä kuinka pitkälle päästään. Tästä se lähtee! 
 -Masu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti